30 Ağustos 2014 Cumartesi

ERİK ŞERBETİ ( GÜLLÜ )
Sıcak yaz günleri için evinizde yapıp içebileceğiniz ve misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz mis gibi bir şerbet tarifimiz var bugün umarım beğenirsiniz. İçenler çok beğeniyor her zaman yapıyorum ben...
 Eveeet önce bakalım neler lazımmış:
Malzemelerimiz: 1 kilo kırmızı erik, 2,5 su bardağı toz şeker (2 bardak da olur), 1 avuç Mekke gülü, 2 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın.
Tenceremize 3 litre suyu doldurup kaynatıyoruz kaynayan suyun içine şekeri ilave edip 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz
Bu arada erikleri yıkayıp ikiye veya dörde bölerek çekirdeklerinden ayırıyoruz ve kaynamaya devam eden suya ekliyoruz
Ardından 1 avuç çiçek kurusunu da atıp 15 dakika daha kaynatarak ateşten alıyoruz içine karanfil ile tarçını da katıyoruz ve kapağı açık ama üzerinde delikli bir süzgeç yada temiz bir tülbent olmak kaydıyla soğumasını bekledikten sonra kapaklı bir kaba yada şişelere süzerek dolduruyoruz buzdolabında bekletip soğuyunca misafirlerimize ikram ediyor veya yemeklerimizin yanında sağlıklı bir içecek olarak tüketiyoruz (süzerken sakın erikleri sıkıştırmayın ki şerbetiniz bulanık olmasın)
Mekke gülünü merak edenler için resimledim Türkiye de hibiskus olarak satılıyor aktarlardan temin edilebilir.

Şerbetimiz Osmanlı şerbeti tadında oluyor tarçın ve karanfil sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz sadesi de çok leziz oluyor. Aslında en güzeli ellerimizle ve evimizde tertemiz içecek yapıp gönül rahatlığı ile içmek ve ikram etmek.
Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder