ERİK ŞERBETİ ( GÜLLÜ )
Sıcak yaz günleri için evinizde yapıp içebileceğiniz ve misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz mis gibi bir şerbet tarifimiz var bugün umarım beğenirsiniz. İçenler çok beğeniyor her zaman yapıyorum ben...
Eveeet önce bakalım neler lazımmış:
Sıcak yaz günleri için evinizde yapıp içebileceğiniz ve misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz mis gibi bir şerbet tarifimiz var bugün umarım beğenirsiniz. İçenler çok beğeniyor her zaman yapıyorum ben...
Eveeet önce bakalım neler lazımmış:
Malzemelerimiz: 1 kilo kırmızı erik, 2,5
su bardağı toz şeker (2 bardak da olur), 1 avuç Mekke gülü, 2 adet karanfil, 1
adet çubuk tarçın.
Tenceremize 3 litre suyu doldurup
kaynatıyoruz kaynayan suyun içine şekeri ilave edip 10 dakika kaynamaya
bırakıyoruz
Bu arada erikleri yıkayıp ikiye veya
dörde bölerek çekirdeklerinden ayırıyoruz ve kaynamaya devam eden suya
ekliyoruz
Ardından 1 avuç çiçek kurusunu da atıp
15 dakika daha kaynatarak ateşten alıyoruz içine karanfil ile tarçını da
katıyoruz ve kapağı açık ama üzerinde delikli bir süzgeç yada temiz bir tülbent
olmak kaydıyla soğumasını bekledikten sonra kapaklı bir kaba yada şişelere
süzerek dolduruyoruz buzdolabında bekletip soğuyunca misafirlerimize ikram
ediyor veya yemeklerimizin yanında sağlıklı bir içecek olarak tüketiyoruz
(süzerken sakın erikleri sıkıştırmayın ki şerbetiniz bulanık olmasın)
Mekke gülünü merak edenler için resimledim Türkiye de hibiskus olarak satılıyor aktarlardan temin edilebilir.
Şerbetimiz Osmanlı şerbeti tadında oluyor tarçın ve karanfil sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz sadesi de çok leziz oluyor. Aslında en güzeli ellerimizle ve evimizde tertemiz içecek yapıp gönül rahatlığı ile içmek ve ikram etmek.
Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder