30 Ağustos 2014 Cumartesi

LEBENİYE  ÇORBASI


 MALZEMELER:
6 su bardağı su ,
yarım çay bardağı pirinç,
yarım su bardağı haşlanmış kabukları soyulmuş nohut.
Köfteleri için:
250 gr. kıyma,
1 adet soğan,
tuz ve karaviver,
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt ( süzme yoğurt olursa daha güzel olur)
1 adet yumurta, 1 kaşık un.
Üzeri için:

3 yemek kaşığı tereyağı ve kurutulmuş nane.
 YAPILIŞI:
Önce bir tencereye suyu ve pirinci alıp pişiriyoruz sonra terbiyesi için derin bir kap içerisinde yoğurt,yumurta ve unu çırpıyoruz kaynayan çorba suyundan da biraz ilave ederek karıştırıyor sonra yavaş yavaş kaynayan pirinçli suya ilave ediyor ve karıştırmaya devam ediyoruz.
Çorbamızın ateşini kısıp arasıra karıştırarak pişirmeye devam ederken diğer tarafta da köfte malzemelerini yoğurup minik köftecikler yapıyoruz  bir yapışmasın diye hafifce unluyoruz sonra bir tavada 2 kaşık sıvıyağın içinde sallamak suratiyle hafifce kızartıyoruz.
Çorbanın kıvamı koyu ayran kıvamında olunca içine köftecikleri ve nohutları da  ekleyip pişirmeye devam ediyoruz gerek duyulursa 1 bardak kaynar su eklenebilir köfteler de pişince çorbamız servise hazır.
Şimdi tereyağını bir tavada eritip hafifce köpürmesini bekliyoruz ama yakmıyoruz ateşi kapattıktan sonra içine naneyi ekleyip karıştırıyoruz ve çorbamızı kaselere servis ederken üzerine gezdiriyoruz
Dilerseniz pulbiber  de serpebilirsiniz.
NOT: 
Çorbamızın tuzunu ateşi kapattıktan sonra katıp karıştırıyoruz ki yoğurt kesilmesin.
AFİYET OLSUN
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder