LEBENİYE ÇORBASI
MALZEMELER:
6 su bardağı su ,
yarım çay bardağı pirinç,
yarım su bardağı haşlanmış kabukları
soyulmuş nohut.
Köfteleri için:
250 gr. kıyma,
1 adet soğan,
tuz ve karaviver,
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt ( süzme yoğurt olursa daha
güzel olur)
1 adet yumurta, 1 kaşık un.
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı ve kurutulmuş
nane.
YAPILIŞI:
Önce bir tencereye suyu ve pirinci alıp
pişiriyoruz sonra terbiyesi için derin bir kap içerisinde yoğurt,yumurta ve unu
çırpıyoruz kaynayan çorba suyundan da biraz ilave ederek karıştırıyor sonra
yavaş yavaş kaynayan pirinçli suya ilave ediyor ve karıştırmaya devam ediyoruz.
Çorbamızın ateşini kısıp arasıra
karıştırarak pişirmeye devam ederken diğer tarafta da köfte malzemelerini
yoğurup minik köftecikler yapıyoruz bir yapışmasın diye hafifce unluyoruz
sonra bir tavada 2 kaşık sıvıyağın içinde sallamak suratiyle hafifce
kızartıyoruz.
Çorbanın kıvamı koyu ayran kıvamında
olunca içine köftecikleri ve nohutları da ekleyip pişirmeye devam
ediyoruz gerek duyulursa 1 bardak kaynar su eklenebilir köfteler de pişince
çorbamız servise hazır.
Şimdi tereyağını bir tavada eritip hafifce köpürmesini bekliyoruz ama
yakmıyoruz ateşi kapattıktan sonra içine naneyi ekleyip karıştırıyoruz ve
çorbamızı kaselere servis ederken üzerine gezdiriyoruz
Dilerseniz pulbiber de
serpebilirsiniz.
NOT:
Çorbamızın
tuzunu ateşi kapattıktan sonra katıp karıştırıyoruz ki yoğurt kesilmesin.
AFİYET
OLSUN
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin
inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder