Bismillahirrahmanirrahim
Selam tüm ziyaret edecek olanlara. Ben Aynur namı diğer papatya şef
8 yıl önce büyük bir heyecanla başlamıştım blog yazmaya bildiklerimi paylaşıp paylaşılanlardan her gün yeni şeyler öğrenmeye 3 yıl önce de papatya şef sitesini kurup devam etmek istedim ancak geçtiğimiz yıl sitemi defalarca çökerttiler:(
Eski bloğumda ( papatya68 ) devam edeyim dedim onunla da oynamışlar artık yayın yapılamıyor.
İşte bu nedenlerden dolayı sizlere bu yeni bloğumdan tariflerimi yayınlamaya karar verdim ve çok özlediğimi farkettim:)
Umarım takipcilerim beni bulmakda zorlanmaz ve takibe devam ederler. Bu kekler ilk tarifim olsun yeni bloğumda:)
Selam tüm ziyaret edecek olanlara. Ben Aynur namı diğer papatya şef
8 yıl önce büyük bir heyecanla başlamıştım blog yazmaya bildiklerimi paylaşıp paylaşılanlardan her gün yeni şeyler öğrenmeye 3 yıl önce de papatya şef sitesini kurup devam etmek istedim ancak geçtiğimiz yıl sitemi defalarca çökerttiler:(
Eski bloğumda ( papatya68 ) devam edeyim dedim onunla da oynamışlar artık yayın yapılamıyor.
İşte bu nedenlerden dolayı sizlere bu yeni bloğumdan tariflerimi yayınlamaya karar verdim ve çok özlediğimi farkettim:)
Umarım takipcilerim beni bulmakda zorlanmaz ve takibe devam ederler. Bu kekler ilk tarifim olsun yeni bloğumda:)
ISPANAKLI
VE FISTIKLI KÖSTEBEK PASTACIKLAR
Keki
için malzemeler:
5
yumurta, 1 paket vanilya,
5
fincan şeker ( küçük fincanla ),
6
fincan un ( " " " " ),
1
paket kabartma tozu,
yarım
su bardağı robotta çekilmiş ıspanak,
(
8-9 tane ıspanak yaprağı yeterli oluyor ),
5
kaşık ince çekilmiş yeşil fıstık.
Yumurtalar
ve şeker iyice çırpılıp içine diğer malzemelerde katılarak yeşil bir
pandispanya hamuru hazırlanır, yağlanmış olan kare veya dikdörtgen bir fırın
tepsisine yayılıp 170 derece fırında pişirilir ( az kabarmış ince bir kek
olacak telaş etmeyin :)
Sonra
bir su bardağı yada bardak büyüklüğünde çemberle yuvarlaklar kesilir
kenarlarından çıkan parçalar rondodan geçirilip içine bir çay bardağı fıstık
karıştırılır (isteğe bağlı tabiki katılmayabilir)
yuvarlakların üzerine hazırlanan kremşantili karışım bombeli şekilde
yerleştirilir ve en son çekilmiş kek kırıntısına bulanarak servise hazırlanır istenirse üzeri çilek
dilimleri ile süslenir:)
Kreması
için:
2
poşet kremşanti,
1
su bardağı süt,
Kremşantiler
derin bir kaba boşaltılır soğuk sütle iyice köpürtülür içine meyve parçalarıyla
karıştırılıp kek dilimlerinin üzerine bombeli bir şekilde yerleştirilir.
Arası
için:
minik
doğranmış ananas, çilek veya muz.
Güzel yorumlarınızı bekliyorum..
hayırlı olsun ablacım..
YanıtlaSilgüzel paylaşımlarda buluşalımm inşallah..
birde keşke izleyici kısmını açsaydın ablacım?
YanıtlaSilTeşekkür ederim Denizciğim
Sildaha düzenleme yapılacak canım yakındır inşaallah:) sevgiler
Canım ablacığım benim,
YanıtlaSilben de senin tariflerini çok özlemişim.
Iyiki geldin, sefalar getirdin blog dünyasına ♥♡♥
Sevde kardeşim çok teşekkür ederim. Ben de sizleri özledim:)
SilHoşbuldum canım sevgiler
hoşgeldin şefim hoşluklar getirdin :)
YanıtlaSilHoşbuldum Mukocuğum. Hep gel emi:) sevgiler
Sil