MISIR ÇORBASI
MALZEMELER:
MALZEMELER:
1 Konserve misir (1 çorba kasesi)
1 Adet sogan (orta boy)
1 Adet patates ( orta boy)
1 Yemek kasigi ince misir unu ( isteğe bağlı)
1 Bardak yogurt veya süt (ben ikisini karışık kullandım)
3 Yemek kasigi un (mısır unum olmadığı için ben 3,5 kaşık kullandım)
1 Adet sogan (orta boy)
1 Adet patates ( orta boy)
1 Yemek kasigi ince misir unu ( isteğe bağlı)
1 Bardak yogurt veya süt (ben ikisini karışık kullandım)
3 Yemek kasigi un (mısır unum olmadığı için ben 3,5 kaşık kullandım)
2 Yemek kasigi tereyagi (ben 2,5 kaşık
kullandım)
3-4 bardak su (ben et suyu kullandım)
ÜZERİ İÇİN: Krokan ekmekler
yapabilirsiniz (minik doğranıp baharat ve yağla harmanlandıktan sonra fırında
iyice kızartılmış ekmekler)
YAPILIŞI:
Once konservedeki misirin suyunu
suzelim, ve yarisini ayiralim ( arzu edilirse suyu ile kalabilir ben suzuyorum
genelde). Tencere icine 3 yemek kasigi un ve tereyagini hafif kokusu gidinceye
kadar kavuralim. Uzerine su ve misirin yarisini atalim. Kaynamaya basladigi
zaman el blender ile ezelim. Ayri bir tava icine sogani ufak ufak dograyalim ve
kavuralim yogurt ,süt ve sogani kaynayan corbamiza atip tekrar el blender dan
cekelim bu arada bir yemek kasigi misir unu serpelim. Uzerine diger misirlari
atip kaynatalim. Uzerine kızartılmış minik ekmek küplerinden serperek
servis yapalim.
Hale arkadaşımın yazdığı gibi aynen
aktardım sadece ufak tefek değişiklikler yapmıştım onları parantez içinde
belirttim yazması benden denemesi sizlerden haydi mutfaklara:))
Afiyet
olsun
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin
inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder