BEYTİ KEBAP
Selam
herkese güzel ve sağlıklı günler diliyorum:)
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim bu leziz kebabı blogspotta bir kaç arkadaşımda görüp denemek üzere almıştım nefis olunca defalarca yaptım:) Sizde mutlaka denemelisiniz diyorum çünki çok lezzetli:)))
İşte tarifimiz:
Malzemeler:
Bir paket baklava yufkası (evde kendiniz de açabilirsiniz)
Bugün sizlerle paylaşmak istediğim bu leziz kebabı blogspotta bir kaç arkadaşımda görüp denemek üzere almıştım nefis olunca defalarca yaptım:) Sizde mutlaka denemelisiniz diyorum çünki çok lezzetli:)))
İşte tarifimiz:
Malzemeler:
Bir paket baklava yufkası (evde kendiniz de açabilirsiniz)
500
gr. dana kıyma
2
adet patates (isteğe bağlı ben kullandım)
1
adet soğan ve 2 diş sarımsak
yarım
çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber
1
tatlı kaşığı tuz (isteğe göre ayarlanabilir)
(Birde
pirinç tanesi gibi çekilmiş yeşil fıstık eklerseniz süper oluyor tavsiyemdir)
Önce
köfte malzemeleri güzelce yoğrulup hazırlanır ve buzdolabında 15 dakika kapalı
olarak dinlendirilir.
Baklavalık yufkalar 3 er tane serilip
üzerine yumurta fırçasıyla hafifce su sürülür sonra uzun kenarına köfte
harcından elimizde sıkarak yerleştirilir yufka rulo şeklinde sıkıca sarılıp
resimde görüldüğü gibi verev olarak 2 parmak kalınlığında kesilir (bu işlemler
biraz hızlı yapılırsa yufkalar hamurlaşmadan tepsiye yerleşmiş olur) tepsiye
dizilir hepsi bitince 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar
pişirilir ve servis tabağına alınınca üzerine domates sos gezdirilip yanında
yoğurtla servis edilir afiyetle yeniiiir:)))
Domates sos için:
3 adet domates rendelenip, içine 3 kaşık
zeytinyağı, 1 çay kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı un ve 1 çay kaşığı biber salçası
eklenip 1 su bardağı suyla açılır 10 dakika pişirilince sos kullanıma hazırdır
(suyu az gelirse ilave edilebilir)
Yeniden görüşmek dileğiyle sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder