9 Eylül 2014 Salı

KEREVİZ ÇORBASI

                                                                    MALZEMELERİ:
3 adet tavuk baget yada varsa 3,5 su bardağı tavuk suyu,
1 adet orta boy kereviz,
1 adet orta boy havuç,
1 adet orta boy patates,
1 adet orta boy kabak,
tuz,karabiber,pulbiber,kuru nane.
TERBİYESİ İÇİN:
1,5 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı silme un,
3 kaşık tereyağı,
Tereyağı eritilip un katılır un kokusu çıkıp hafif rengi sararmaya başlayıncaya kadar kavurulur içine süt yavaş yavaş ilave edilir ve topaklanmasın diye hızlı hızlı karıştırılıp çorbanın terbiyesi hazır hale getirilir beklemeye alınır.
YAPILIŞI
Resimde görüldüğü gibi tencereye güzelce yıkanan tavuk ve soyulup yıkandıktan sonra doğranmış sebzeler katılır üzerine 3,5 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır kaynadıktan sonra ateş kısılır sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Pişen sebzelerin içinden tavuklar alınır tencerede kalan sebzeler ve hazırlanmış olan sütlü terbiye birleştirilerek  el blendırı veya ezici ile ezilir (isterseniz minik parçalar kalacak şekilde de yapabilirsiniz bu işlemi) sonra tekrar tencereyi ocağa alıp kaynatılır baharatları da eklenip kıvamı kontrol edilir eğer size koyu gelirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT:
Tavuk kullanmayıp tavuk suyu kullanacaksanız eğer sebzelerin üzerine 3 buçuk su bardağı tavuk suyu koyup pişirin.
Birde eğer seviyorsanız kerevizin saplarından da ilave edebilirsiniz çorbanız pişerken.
Üzerinde minik kızarmış ekmekler çok yakışıyor tavsiye ederim.
Tavuk suyu yerine et suyu da kullanabilirsiniz dilerseniz lezzet yine süper. ( denenmiştir)

AFİYET OLSUN

Allah mutfaklarımızı bereketli etsin inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder