KEREVİZ ÇORBASI
MALZEMELERİ:
MALZEMELERİ:
3 adet tavuk baget yada varsa 3,5 su
bardağı tavuk suyu,
1 adet orta boy kereviz,
1 adet orta boy havuç,
1 adet orta boy patates,
1 adet orta boy kabak,
tuz,karabiber,pulbiber,kuru nane.
TERBİYESİ İÇİN:
1,5 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı silme un,
3 kaşık tereyağı,
Tereyağı eritilip un katılır un kokusu
çıkıp hafif rengi sararmaya başlayıncaya kadar kavurulur içine süt yavaş yavaş
ilave edilir ve topaklanmasın diye hızlı hızlı karıştırılıp çorbanın terbiyesi
hazır hale getirilir beklemeye alınır.
YAPILIŞI
Resimde
görüldüğü gibi tencereye güzelce yıkanan tavuk ve soyulup yıkandıktan sonra
doğranmış sebzeler katılır üzerine 3,5 su bardağı su eklenerek kaynamaya
bırakılır kaynadıktan sonra ateş kısılır sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Pişen sebzelerin içinden tavuklar alınır
tencerede kalan sebzeler ve hazırlanmış olan sütlü terbiye
birleştirilerek el
blendırı veya ezici ile ezilir (isterseniz minik parçalar kalacak şekilde de
yapabilirsiniz bu işlemi) sonra tekrar tencereyi ocağa alıp kaynatılır
baharatları da eklenip kıvamı kontrol edilir eğer size koyu gelirse biraz daha
su ekleyebilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT:
Tavuk kullanmayıp tavuk suyu
kullanacaksanız eğer sebzelerin üzerine 3 buçuk su bardağı tavuk suyu koyup
pişirin.
Birde eğer seviyorsanız kerevizin
saplarından da ilave edebilirsiniz çorbanız pişerken.
Üzerinde minik kızarmış ekmekler çok
yakışıyor tavsiye ederim.
Tavuk suyu yerine et suyu da
kullanabilirsiniz dilerseniz lezzet yine süper. ( denenmiştir)
AFİYET OLSUN
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin
inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder