9 Eylül 2014 Salı

PATATES ÜSTÜ SUCUK SOTE


Bazen kendimce tarifler çıkartırım mutfağımda bu tarif de onlardan biri. Tadına bakan ailem ve misafirlerim çok sevince sizler ile paylaşmak istedim. Umarım dener ve beğenirsiniz...
 Nasıl yaptığıma gelelim:
Önce patates püresi için: 3 adet orta boy patatesi soyup 1 su bardağı suyla haşlayalım (suyunu çekmesi veya çok az kalması lazım)
pişen patatesleri çatalla veya patates eziciyle iyice ezip içine 50 gr. tereyağı karıştırıp yarım su bardağı sütle kıvamını ayarlayalım bir tutam da tuz ekleyip güzelce karıştıralım.Püremiz hazır.
Üzerinin sucuk sotesi için:
1 kangal sucuğu küp küp doğrayıp tavaya alalım üzerine bir kaşık zeytinyağı ekleyelim kısık ateşte kavrulması için bırakalım bu arada 3 adet domatesin kabuklarını soyup minik minik doğradıktan sonra sucuklara ilave ederek pişirelim baharat olarak da biraz pul biber ve tuz ilave ederek tatlandıralım (isteğe bağlı olarak yeşil biber de eklenebilir) sıcak servis edilmeli
Ben servis ederken küçük çember kalıplarla püreyi şekillendirip üzerine sucuk soteyi kaşık yardımıyla yerleştirdim naneyle de süsleyip ikram ettim herkes de afiyetle yedi:))

                                             AFİYET VE BEREKET DİLEKLERİMLE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder