PATATESLİ SALATA PASTASI
MALZEMESİ:
poşet üzerinde kalıbın büyüklüğünce açın streç film ile kaldırıp iç harcının üzerine ters çevirerek kapatın ve düzeltip yine streç film ile sıkıca kapatarak buzdolabında 2-3 saat bekletin kalıpdan çıkınca dağılmaması için düzgün olması için.
MALZEMESİ:
1
kilo patates (5-6 adet orta boy)
yarım
çay bardağı zeytinyağı,
1
çay bardağı süt,
1
tatlı kaşığı tuz,
3-4
adet kornişon turşu (minik salatalık turşusu)
2
kaşık mayonez.
İlk
olarak patatesler soyulur iyice yıkanıp üzerini tam örtmeyecek kadar bir su
eklenerek pişmeye bırakılır
Tuzu
ilave edilir kaynadıktan sonra kısık ateşte pişrilir.
pişen
patateslerin hala suyu varsa süzülür ve iyice ezilir sonra içine sıvıyağ ve süt
eklenerek ateşin üzerinde karıştırılarak katı püre kıvamına getirilir
soğuması
beklenir ve soğuduktan sonra kornişon turşular minik küpler şeklinde doğranıp
mayonezle birlikte püreye ilave edilir iyice karıştırılır.
İÇ HARCI İÇİN:
yarım kırmızı dolmalık biber (baya
büyüktü yarım doğradım küçükse 1 adet doğrayın)
yarım sarı dolmalık biber, yarım turuncu
dolmalık biber,yarım yeşil dolmalık biber,
yarım su bardağı haşlanmış mısır
(konserve kullandım ben)
3 kaşık zeytinyağı,
pulbiber,tuz,karabiber.
Zeytinyağında minik minik doğranmış
biberler biraz kavrulup yumuşaması sağlandıktan sonra mısırlar ilave edilerek
karıştırılır ve baharatları eklenip iyice karıştırıldıktan sonra salatanın
kalıba yerleştirme işine geçilir.
İster kelepçeli yuvarlak
kalıba isterseniz daha farklı bir kalıba patatesin yarısını yayıp düzleştirin
sonra kavurduğunuz iç harcını heryerini kaplayacak şekilde döşeyin üstü için
patatesi streç film veya temizpoşet üzerinde kalıbın büyüklüğünce açın streç film ile kaldırıp iç harcının üzerine ters çevirerek kapatın ve düzeltip yine streç film ile sıkıca kapatarak buzdolabında 2-3 saat bekletin kalıpdan çıkınca dağılmaması için düzgün olması için.
Sonra sos malzemesini hazırlayıp
buzdolabından çıkarıp kalıbından servis tabağına aldığınız salatanızın üzerini
sosla kaplayın ve dilediğiniz gibi süsleyin pasta gibi salatanız servis
edilmeye hazır...
SOS İÇİN:
Yarım su bardağı yoğurt, 3 kaşık
mayonez, az tuz.
hepsi güzelce karıştırılır pasta
salatanın üzerine sürülür ve maydonozla narla arzu ettiğiniz malzemelerle
süslenir.
AFİYET ŞİFA OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder