2 Eylül 2014 Salı

BAMYA DİZMESİ ( ZEYTİNYAĞLI )

 Zeytinyağlı bamya dizmesini yapmaya başlamadan önce bamyaların baş kısımları itina göstererek ayıklanır.
Bir limon büyük kaseye doldurulmuş suyun içine sıkılıp bamyalar içine  alınır ( limon suyun sünmemesi için)
MALZEMELER:
1 kilo uzun bamya,
1 adet soğan, tuz,
3 adet orta boy domates,
5 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışık),
1 çay kaşığı toz şeker,
yarım limon ,
1,5 su bardağı sıcak su.
                                                                            YAPILIŞI:
İlk olarak tabanı düz bir tencereye zeytinyağı alınır biraz ısıtılıp salça ile karıştırılır.
Sonra ateşten alınan tencereye bamyalar özenle resimdeki gibi dizilir bamyalar bittikten sonra tam ortasına yarım domates yerleştirilir.
Domatesin üzerine yarım limon resimde olduğu gibi yerleştirilir.
Soğan ve kalan domatesler soyulup küçük küçük doğranır bamyaların üzerine serpiştirilir.
Tuzu ve şekeri de serpiştirilir ardından sıcak su kenarlarından dökülür.
Harlı ateşte kaynamaya başlayan tencerenin ateşi iyice kısılır bamyalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. 
Afiyet olsun deneyenlere..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder