BAMYA DİZMESİ ( ZEYTİNYAĞLI )
Zeytinyağlı bamya dizmesini yapmaya başlamadan önce bamyaların baş kısımları itina göstererek ayıklanır.
Zeytinyağlı bamya dizmesini yapmaya başlamadan önce bamyaların baş kısımları itina göstererek ayıklanır.
Bir limon büyük kaseye doldurulmuş suyun
içine sıkılıp bamyalar içine alınır ( limon suyun sünmemesi için)
MALZEMELER:
1 kilo uzun bamya,
1 adet soğan, tuz,
3 adet orta boy domates,
5 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı salça (domates ve biber
karışık),
1 çay kaşığı toz şeker,
yarım limon ,
1,5 su bardağı sıcak su.
YAPILIŞI:
İlk olarak tabanı düz bir tencereye
zeytinyağı alınır biraz ısıtılıp salça ile karıştırılır.
Sonra ateşten alınan tencereye bamyalar
özenle resimdeki gibi dizilir bamyalar bittikten sonra tam ortasına yarım
domates yerleştirilir.
Domatesin üzerine yarım limon resimde
olduğu gibi yerleştirilir.
Soğan ve kalan domatesler soyulup küçük
küçük doğranır bamyaların üzerine serpiştirilir.
Tuzu ve şekeri de serpiştirilir ardından
sıcak su kenarlarından dökülür.
Harlı ateşte kaynamaya başlayan
tencerenin ateşi iyice kısılır bamyalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte
pişirilir.
Afiyet olsun deneyenlere..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder