KAPUSKA ( AYNURCA ) :)
Selam sevgili ziyaretcilerim:)
Daha önce hiç kapuska pişirdiniz mi bilmiyorum ama bu tarifle pişirmenizi ısrarla tavsiye ediyorum. Eşim kapuskanın adına bile tahammül edemez iken şimdi çok severek yediği bir yemek haline geldi çok şükür.
Tarif kendimce yaptığım bir tarif. Bir arkadaşım ( Nurten ) denemişti eşi önce yemek istememiş ve arkadaşımın ısrarı üzerine tadına baktıktan sonra tabağını bitirip bir tabak daha yemiş:) bana bunu anlatırken " Allah razı olsun kardeşim çok lezzetli bir yemek oldu eşim de ilk defa kapuska yedi hemde 2 tabak " deyince mutluluğumu görmeniz lazımdı:) velhasılı kelam denemeniz tavsiyesi ile işte tarif.
MALZEMELER:
Selam sevgili ziyaretcilerim:)
Daha önce hiç kapuska pişirdiniz mi bilmiyorum ama bu tarifle pişirmenizi ısrarla tavsiye ediyorum. Eşim kapuskanın adına bile tahammül edemez iken şimdi çok severek yediği bir yemek haline geldi çok şükür.
Tarif kendimce yaptığım bir tarif. Bir arkadaşım ( Nurten ) denemişti eşi önce yemek istememiş ve arkadaşımın ısrarı üzerine tadına baktıktan sonra tabağını bitirip bir tabak daha yemiş:) bana bunu anlatırken " Allah razı olsun kardeşim çok lezzetli bir yemek oldu eşim de ilk defa kapuska yedi hemde 2 tabak " deyince mutluluğumu görmeniz lazımdı:) velhasılı kelam denemeniz tavsiyesi ile işte tarif.
MALZEMELER:
Orta boy lahananın yarısı,
1 avuç kadar kıyma,
1 adet soğan, tuz,
1 adet havuç,
1 adet patates, (orta boy)
yarım çay bardağı pirinç,
1 kaşık karışık salça,
1 adet domates,
karabiber,pulbiber,
3-4 kaşık zeytinyağı.
YAPILIŞI:
Lahanalar ince kıyılıp yıkanır
Tencereye yağ ve soğan kavurulup kıyma
katılır oda iyice kavrulduktan sonra minik doğranmış havuçlar eklenip biraz
çevirildikten sonra da lahanalar ilave edilir üzerine tuzu ve baharatları
serpilip kapağı kapatılır bir süre kısık ateşte sulanır karıştırıp kapatılır
biraz suyunu çekmeye başlayınca minik doğranmış patatesler ve salçası ile
rendelenmiş domates katılır iyice karıştırılır 1,5 bardak sıcak su dökülür tam
ortasına da yıkanmış pirinç öylece koyulur kısık ateşte pişmeye bırakılır
lahanalar ve pirinçler pişince suyunu da çekmiş olur ateş kapatıldıktan sonra
15 dakika kadar dinlendirilip servis edilir.
Ben kalıpla şekillendirip servis ettim
sizlere de fikir olsun dilediğiniz şekilde servis edin tabiki yanında limon
olmazsa olmaz:)
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin
inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder