4 Eylül 2014 Perşembe

ÇİKOLATALI CHEESECAKE
 CHEESECAKE (garantili)
Selam sevgili arkadaşlar:)
Bugün sizinle tutarmı tutmazmı diye hiç düşünmeden yapabileceğiniz bir cheesecake tarifi paylaşmak istiyorum ben bu güzel tarif için herşey dahil programından Özgür şefe teşekkür ediyorum ilk yaptığımda çok güzel oldu ve dün tekrar yaptım tek kelimeyle harikaydı evdekilere yetmedi bile silip süpürdüler:))
daha önce başka bir blog arkadaşımdan aldım hevesle yaptım ne yazıkki hüsranla sonuçlanmıştı ama bu tarif nefis oluyor deneyin derim ben:)
Gelelim malzemelere:
küçükse iki büyükse bir paket kepekli bisküvi,
4 yemek kaşığı margarin veya tereyağı,(eritilecek)
bisküviler iyice ufalanıp eritilen yağla ovulduktan sonra kelepçeli kalıbınızın tabanına bastırılarak yayılacak ve buzdolabının buzluğunda yarım saat kadar bekletilecek
Üst malzemeleri:
3 adet yumurtanın beyazı bir çimdik tuzla köpürtülecek,
ayrı bir kapta sarıları da bir çay bardağı şekerle iyice çırpılacakiçine 3 kaşık un,vanilya veya potakal kabuğu rendesi, 400 gr. labne kariştırılacak en son yumurta akları ilave edilip yavaşca karıştırdıktan sonra buzluktan çıkarılan kalıba dökülerek düzgünleştirilecek ve 170 derece de hafif ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilecek (fırınınıza göre değişebilir üzeri pembeleşmiş olmalı)
kalıptan çıkarmak için biraz soğumasını bekleyin çıkardıktan sonra üzerine çikolata sosu veya meyveli sos gezdirip servis edin lezzetine doyamayacağınıza emin olun benden söylemesi haydi mutfağa sevgilerle:)
Çikolatalı sos için hazır çikolata sosu yerine evinizde de yapabilirsiniz. Hazır çikolata sosunun içine biraz da çikolata kırıp eritirseniz çok daha lezzetli ve görünümü daha güzel olacaktır tavsiye ederim. Ben sosun içine bol çikolata katıyorum.:)
 Not:bir gece dolapta beklerse daha güzel oluyor ayrıca tabanı daha düzgün çıkıyor.
bu ilk yaptığım nasıl beğendinizmi yazarsanız sevinirim:)
Başka tarifler ile tekrar denemiş olmama rağmen illa bu tarifle yapıyorum çünki lezzeti garantili.

1 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.... ben de pek cesaret edemezdim bu cheesecake yapmaya....sizin tarifinizi denemek istiyorum.... ayrıca diğer tarifleriniz de çok güzel.... bloğunuza da üye oldum😊ben de beklerim...(Selma'nın Organik Mutfağı) sevgiler

    YanıtlaSil