2 Eylül 2014 Salı

UNLU ÇITIR BÖREK
Hazır yufka ile yapılan ama elde açılmış börek lezzetinde olan bir börek çeşidi istiyorsanız mutlaka denemelisiniz. Çıtır çıtır lezzetli bir ikramlık olur misafirlerinize ve sevdiklerinize. Haydi buyurun...

                                                                     MALZEMELER:
3 adet böreklik hazır yufka,
yarım su bardağı sıvıyağ,
1 kase elenmiş un,
İÇ HARCI İÇİN:
5 adet haşlanmış ve minik doğranmış patates,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya mozarella,
bir çay kaşığı pulbiber.
(arzu edilirse başka baharatlar eklenebilir)
(iç harcı olarak peynirle maydonoz karışımı da kullanılır)
YAPILIŞI:

Yufkalardan biri tezgaha serilip yarısına kadar fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür (fazla olmamalı)
üzerine un serpiştirilir hafif hafif ve yufkanın diğer yarısı unlu yarısının üzerine kapatılır tekrar yağlama ve unlama işlemi yapılıp sonra düz olan kenara iç harcından bolca yerleştirilir sıkı olmamak şartıyla rulo olarak sarılır ucu alta gelecek şekilde çevrilip 3 parmak genişliğinde kesilir hafifce yağlanmış tepsiye dizilir üzerlerine yine sıvıyağ hafifce sürülür veya yumurta sarısı da sürülebilir.
180 derece ısıtılmış fırında pişirilir çayınızın yanın da çıtır çıtır afiyetle yenir:)
(bu ölçüler ile  6 kişilik falan  oluyor bilginize)

AFİYET OLSUN
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder