UNLU ÇITIR BÖREK
Hazır yufka ile yapılan ama elde açılmış börek lezzetinde olan bir börek çeşidi istiyorsanız mutlaka denemelisiniz. Çıtır çıtır lezzetli bir ikramlık olur misafirlerinize ve sevdiklerinize. Haydi buyurun...
MALZEMELER:
Yufkalardan biri tezgaha serilip yarısına kadar fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür (fazla olmamalı)
Hazır yufka ile yapılan ama elde açılmış börek lezzetinde olan bir börek çeşidi istiyorsanız mutlaka denemelisiniz. Çıtır çıtır lezzetli bir ikramlık olur misafirlerinize ve sevdiklerinize. Haydi buyurun...
MALZEMELER:
3 adet böreklik hazır yufka,
yarım su bardağı sıvıyağ,
1 kase elenmiş un,
İÇ HARCI İÇİN:
5 adet haşlanmış ve minik doğranmış
patates,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
veya mozarella,
bir çay kaşığı pulbiber.
(arzu edilirse başka baharatlar
eklenebilir)
(iç harcı olarak peynirle maydonoz
karışımı da kullanılır)
YAPILIŞI:
Yufkalardan biri tezgaha serilip yarısına kadar fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür (fazla olmamalı)
üzerine
un serpiştirilir hafif hafif ve yufkanın diğer yarısı unlu yarısının üzerine
kapatılır tekrar yağlama ve unlama işlemi yapılıp sonra düz olan kenara iç
harcından bolca yerleştirilir sıkı olmamak şartıyla rulo olarak sarılır ucu
alta gelecek şekilde çevrilip 3 parmak genişliğinde kesilir hafifce yağlanmış
tepsiye dizilir üzerlerine yine sıvıyağ hafifce sürülür veya yumurta sarısı da
sürülebilir.
180
derece ısıtılmış fırında pişirilir çayınızın yanın da çıtır çıtır afiyetle
yenir:)
(bu
ölçüler ile 6 kişilik falan oluyor bilginize)
AFİYET OLSUN
Allah mutfaklarımızı bereketli etsin
inşaallah ve Rabbim ihtiyacı olanların da evlerine bolluk versin AMİN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder